Paczka wiedzy
Dyrektywa PPWR i jej wpływ na branżę opakowalniczą
Przeciętny Europejczyk wytwarza niemal 190 kg odpadów opakowaniowych rocznie. Celem ograniczenia tego zjawiska członkowie Parlamentu Europejskiego z Komisji Ochrony Środowiska Naturalnego, Zdrowia Publicznego i Bezpieczeństwa Żywności zatwierdzili propozycję nowych regulacji [...]
-
2024-03-26
Ekologiczne opakowalnictwo – rozwiązanie nie tylko dla dużych e-commerców
Z roku na rok coraz więcej mówi się o ekologii nie tylko w przypadku codziennych, małych decyzji, ale przede wszystkim [...]
-
2024-02-26
Paksystemy TreECO – zalety rozwiązań i korzyści dla klienta
Ręczne pakowanie paczek do wysyłki w wielu firmach jest pracą czasochłonną i żmudną. Pochłania to wiele energii i czasu pracownika, [...]
-
2024-02-22
Overpackaging – jakie są jego skutki i co zrobić, by ograniczyć ilość opakowań?
Prawdopodobnie każdy z nas, zamawiając coś w sieci spotkał się kiedyś ze zjawiskiem overpackagingu. Niewielki produkt zapakowany w ogromne pudełko [...]
-
2024-01-31
Gospodarka o obiegu zamkniętym – czy powstrzyma zmiany klimatyczne?
Funkcjonowanie gospodarki, niskoemisyjnej, która nie wpływa negatywnie na środowisko, brzmi jak utopia. Choć w rzeczywistości faktycznie jest to zadanie ciężkie [...]
-
2024-01-18
Wszechobecna folia w środowisku naturalnym – mikroplastik
W ostatnich latach coraz więcej mówi się o konieczności ochrony środowiska naturalnego. Wśród różnych problemów poruszanych w dyskusjach, jeden pojawia [...]
-
2023-12-29
Jak przygotować do wysyłki produkty spożywcze z dostawą do domu?
Wysyłka żywności kurierem, zarówno mrożonej, jak i wrażliwej na temperaturę? To możliwe! Należy tylko odpowiednio zabezpieczyć przesyłkę od wewnątrz. Najlepiej [...]